Teokset

Hiljainen Mestari – Ampumahiihdon legenda Heikki Ikola

Marraskuussa 2021 ilmestynyt teos kertoo Suomen  menestyneimmän ampumahiihtäjän Heikki Ikolan (s. 1947) tarinan. Ikola oli hiljainen mestari, joka ei halunnut korostaa itseään. Ikola oli huipulla 1970-luvun ja 1980-luvun alussa saavuttaen kymmenen MM- ja olympiamitalia. Maailmanmestaruuden Ikola voitti neljä kertaa ja kaksi kertaa hänet valittiin Suomen parhaaksi urheilijaksi. Elämäkerrassaan Ikola myös pohtii uransa
jälkeisiä tapahtumia ja muutoksia Suomen ampumahiihdossa.

https://verkkokauppa.urheilumuseo.fi/en/kirjat/julkaisusarja/hiljainen-mestari.html

Kuokasta bittiin

Omistuksesta vuokraukseen Rakennuskoneala Suomessa 1940 – 2020

Rakennuskoneala Suomessa on ollut tähän asti tutkimaton alue. Se on kuitenkin ollut merkittävä työllistäjä ja osa suomalaisen rakentamisen historiaa ja taloushistoriaa. Teos nostaa esiin tekijöitä, jotka jarruttivat rakentamisen koneelliistumista.

Talvisodan puolustusministeri Juho Niukkanen

Traumana Karjalan menetys

Kannakselainen Juho Niukkanen oli Suomessa ensimmäinen kovaksikeitetty päätoiminen poliitikko. Hänen osakseen tuli toimia talvisodan aikana puolustusministerinä. Niukkanen oli tarmokas ja lujatahtoinen ja valmis pelaamaan – tarvittaessa – kovaakin peliä. Teos kuvaa Niukkasen elämän talvisodan vinkkelistä katsottuna.

Edita

Ratkaisujen etsijä

Teknisen Kaupan Liiton sata vuotta

Teknisen Kaupan Liitto on Suomen vanhimpiin kuuluva elinkeinoelämän järjestö. Teos kuvaa vauhdikkaasti liiton ja sen edeltäjien vaiheet 1918-2018.

Liitto on pystynyt sadan vuoden aikana mukautumaan toimintaympäristönsä ja teknisen kaupan muutoksiin, on sitten ollut kyse sotavuosista, talouden heilahteluista, Neuvostoliiton kaupan romahtamisesta, Suomen EU-jäsenyydestä tai liittymisestä rahaliitto EMU:n jäseneksi.

Tahdolla Tahkonnut

Mauno Savolainen yrittäjänä

Tahdolla Tahkonnut -historiikki kertoo turkulaisen talousneuvoksen Mauno Savolaisen omintakeisen
40-vuotisen taipaleen yrittäjänä.

Savolaisen perheen perustamasta Varamiespalvelus Oy:stä tuli henkilöstövuokrauksen edelläkävijä Suomessa.

Teos ilmestyi yksityisjulkaisuna perheen sisäiseen käyttöön.

Työn Tekijät

Suomen Yrittäjät ja sen edeltäjät 1898—2016.

Suomen Yrittäjät

Syyskuussa 2016 ilmestynyt kirja Työn tekijät kuvaa Suomen Yrittäjien ja sitä edeltäneiden yrittäjäjärjestöjen historiaa vuodesta 1898 lähtien.

Adlibris

Paperitiikeri vai todellinen vaikuttaja?

Vapaan sivistystyön yhteisjärjestö 1969-2009.


Toukokuu 2012

Vaikka kirjan lähdeaineisto oli kuiva kuin beduiinin sandaali, onnistuin kuvaamaan tässä kiitetyssä teoksessa jopa vauhdikkasti Vapaan sivistystyön yhteisjärjestön toimintaa jäsenjärjestöjensä etujen valvojana, rauhankasvatuksen toimijana ja visioitten luojana Suomen vapaalle sivistystyölle. Vaikka teosta ei olekaan myyty kuin siimaa, olin iloinen kun onnistuin vaikean aiheen käsittelyssä.

Sitkeää tekoa

Maakansa-Suomenmaa poliittisilla lehtimarkkinoilla 1908-2008.

Suomenmaan Kustannus Oy
Joulukuu 2008

Teos kuvaa tieteellisellä otteella ja tarkkuudella Maakansa-Suomenmaan sadan vuoden taipaleen Viipurista Helsinkiin ja lopulta Ouluun. Kahdesti lehti lähti evakkoon Viipurista ja rantautui lopulta Helsinkiin. Vauhtia, vaikeuksia ja vaarallisia tilanteita ei tämän lehden vaiheista ole puuttunut. Dosentti Erkki Vasara tykitti teoksesta myönteisen ja kiittävän arvion historiantutkijoiden ammattilehteen Historialliseen Aikakauskirjaan.

Adlibris

Näkymätön tekijä

Kertomus Bang&Bonsomer Oy:n 75-vuotisesta taipaleesta.

Bang&Bonsomer Oy
Heinäkuu 2002

Teos on yrityshistoriikki ja kuvaa Bang&Bonsomer Oy:n vaiheet perustamisesta juhlavuoteen saakka. Teos kuvaa, miten norjalainen Hans Bang tuli Suomeen ja Kotkaan vuonna 1927. Ja mitä sitten tapahtuikaan! Tämä kansainvälisesti orientoitunut liikemies päätti jäädä Suomeen ja tehdä elämäntyönsä täällä!

Pohjanmaan patriootti

Pohjanmaan Patriootti, Artturi Leinonen eteläpohjalaisena vaikuttajana ennen talvisotaa.

Jyväskylän yliopisto
Kesäkuu 2000

Väitöskirja, elämäkerrallinen tutkimus, jonka keskeistä antia on Artturi Leinosen taistelu oikeistoradikalismia ja lapuanliikettä vastaan. Mies, joka aloitti lapuanliikkeen ja sammutti sen! Miten tämä ammatillinen moniottelija sen teki, siitä väitöskirjani kertoo.