Rakennuskoneala sai huikean historiikin

Joulukuun 10. päivänä 2019 aamuvarhaisella hotelli Haveniin Helsingissä saapui arvovaltaisia vieraita. Kaikilla oli suuntana kongressitila, jossa Teknisen Kaupan liiton rakennuskonejaosto julkisti kirjoittamani teoksen KUOKASTA BITTIIN OMISTAMISESTA VUOKRAUKSEEN Rakennuskoneala Suomessa 1940-2020.

Teos porautuu rakennuskonealan vaiheisiin talvisodasta 2020-luvun näkymiin. Teos on ensimmäinen teos merkittävästä yritystoiminnan lohkosta. Rakentamisesta ja rakennusalan vaikuttajista on kirjoitettu kirjastollinen teoksia, mutta rakennuskoneala oli jäänyt varjoon. Nyt tuli tähänkin korjaus.

Teokseni julkistettiin osana TKL:n rakennuskonejaoston perinteistä alan suhdannekatsaustapahtumaa. Hieno tilaisuus, hienot puitteet ja asiantuntevat puheenvuorot. Suomi on ollut, ja on tietysti jatkossakin, koskaan päättymätön rakennustyömaa.

Koin hienoja hetkiä teosta kirjoittaessani. Loistava assistenttini Harald Huhtala antoi jälleen taustatukea ja teoksen kansikuva on hänen suunnittelemansa. Tästä on hyvä jatkaa vuoteen 2020 ja kohti uusia kirjallisia projekteja. Tietokirjailijan työ on elämäntapa, samoin kirjoittaminen. Työssä menestyminen vaatii jokapäiväistä harjoittelua eli kirjoittamista.

– Timo Mikkilä